2. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

2.1. Alaptevékenysége, feladat- és hatáskör
2.2. Alaptevékenységgel kapcsolatos ellenőrzések
2.3. Közérdekű adatok igénylése

2.1. Alaptevékenysége, feladat- és hatáskör

A Magyar Köztársaság Alkotmánya 6. §-ának (3) bekezdése megvalósítása érdekében televízió műsor sugárzása Közép- és Kelet-Európában, különösen az országon kívül élő magyarság számára. A műsorszolgáltatás szolgálja a magyar és az egyetemes szellemi és kulturális értékek közvetítését; a tárgyilagos Magyarország- és magyarság-kép kialakítását; a népek közötti és a nemzetközi kapcsolatok ápolását és elősegítését; a magyar kisebbségek identitásának, anyanyelvének kultúrájának megőrzését.

Ezeket a célokat a közalapítvány a Duna Televízió Zártkörűen Működő Részvénytársaság működtetésével valósítja meg, amely elsősorban a Magyar Köztársaság határain kívül élő magyarság számára nyújt – műholdas rendszerrel – közszolgálati műsorszolgáltatást. A közalapítvány tulajdonosként gondoskodik a közszolgálati műsorszolgáltatásnak a törvényben meghatározott követelményei érvényesüléséről.

 

2.2. Alaptevékenységgel kapcsolatos ellenőrzések

A 2007. évi ÁSZ – jelentés

 

2.3. Közérdekű adatok igénylése

Az „Üvegzseb törvény” hatálya alá tartozó közérdekű gazdálkodási adatok kapcsán és egyéb közérdekű adatok megismerésére irányuló igények felmerülése esetén kérjük, keresse adatvédelmi felelősünket:

 

Kondics Marianna

titkárságvezető

1016 Budapest, Mészáros u. 48-54.

Telefon: +36 (1) 355-9327

E-mail: @email