Zajlik a delegálási procedúra a Közalapítvány új kuratóriumába!

Az ORTT március 27-én megtartotta - többek között - a Hungária Televízió Közalapítvány (HTVKA) kuratóriumába delegálni jogosult szervezetek sorsolását is.

A delegálási folyamat megkönnyítésére az alábbiakban összefoglaltunk néhány fontos alapinformációt  a delegáló szervezetek számára (különös tekintettel az első alkalommal delegálókra).

Az érintett szervezeteknek egy hónapjuk van (április 30-ig), hogy eljuttassák a delegáláshoz szükséges dokumentumokat – a delegálási, valamint az összeférhetetlenségi nyilatkozatot – a Közalapítvány címére (1016 – Budapest, Mészáros u. 48.).

Az alakuló kuratóriumi ülés előtt a HTVKA Ellenőrző Testülete mandátumvizsgálatot végez, vagyis ellenőrzi, hogy a leadott nyomtatványok helyesen lettek-e kitöltve, minden szükséges adat, illetve pecsét szerepel-e a dokumentumokon.

A sorsolást követő első kuratóriumi ülésen minden kurátornak hiteles személyi okmánnyal is (személyigazolvány, útlevél) kell igazolnia magát.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amelyek a delegáló nyomtatványok kitöltésénél eddig felmerültek:

- érvényes delegáláshoz mind a delegáló, mind az összeférhetetlenségi nyilatkozatot el kell juttatni a HTVKA címére,

- mindkét nyilatkozaton szerepelni kell érvényes dátumnak

- a delegáló nyilatkozatot el kell látni a szervezet hivatalos pecsétjével

- a nyilatkozatok első mondatában kérjük, ellenőrizzék le, hogy annak a közalapítvány neve szerepel-e, ahová a szervezet képviselője delegálva van.

- az összeférhetetlenségi nyilatkozatot két tanúnak kell hitelesíteni.

Az előzőekben említett dokumentumokon kívül - a kurátoroknak járó költségtérítések miatt - szükségünk van egyéb gazdasági jellegű adatokra is. Az erre vonatkozó formanyomtatványt szintén el kell a juttatni a Közalapítvány címére (vastagon szedtük a legfontosabb pontokat):

Nyilatkozat kifizetéshez

A delegálási, valamint összeférhetetlenségi nyilatkozatot az alábbiakban tölthetik le:

Delegáló nyilatkozat

Összeférhetetlenségi nyilatkozat

 

Kapcsolódó dokumentumok: 

A HTVKA kuratóriumára vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok

Médiatörvény