Általános vitára alkalmas a Duna Televízió 2007-es beszámolója

Általános vitára alkalmasnak találta a Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának 2007-es évről szóló beszámolóját az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága, de a beszámoló elfogadásáról szóló határozati javaslat szavazásakor a többség már tartózkodott.

Simkó János, a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöke megemlítette: az utóbbi évek közül 2007 volt a társaság számára a legnehezebb, hiszen a korábbi és az azt követő időszakban szolid többlettel zártak, ebben az esztendőben viszont 392 milliós mínuszt kellett elkönyvelniük. Ennek okaként említette, hogy költségvetési juttatásuk nem követi az inflációt, a színlelt szerződések megszüntetése miatt 170 embert kellett állományba venni, ami a létszámot negyedével emelte, ettől az esztendőtől nem tudják visszaigényelni az áfát, és jelentősen emelkedtek az energiaárak.

Mostanra a társaság eszközállományának zöme elavult, a fejlesztés költségeinek előteremtésére további megszorításokat nem tudnak végrehajtani, mert "a Duna Televízió szó szerint az életéért küzd" - mondta.

A pár éve indított Autonómia csatorna sorsáról elmondta, ez speciális magyar dokumentumműhelynek indult, "de kiderült, hogy egy ilyenhez hihetetlenül sok forrás kell, így lassan átcsúszott ismétlő csatornába" az adó, amelynek működtetése 90 millió forintnál is kevesebbe kerül évente. 

Forrás: MTI