Menu
M1 logo M2 logo Duna logo Duna World logo Kossuth logo Petőfi logo Bartók logo

Ellenőrző Testület véleménye az MRKA 2008. évi gazdálkodási tervéről


Az MRKA ET véleménye a Magyar Rádió Közalapítvány 2008. évi gazdálkodási tervéről

A tervezet összességében reálisan és korrekten számol az adott pénzügyi körülményekkel.

Bevételi oldalon - a kötött pénzügyi helyzet miatt - nem látunk lehetőséget a bevételek növelésére. A kiadási (költség-) oldalon a mozgásteret meglehetősen köti a bér- és személyi jellegű kifizetések72 % -os aránya, hiszen az elnökség és az ET tagjainak javadalmazását a Médiatörvény az országgyűlési  képviselők alapilletménye meghatározott százalékában állapítja meg.

A költségtérítés emelésével nem számol a tervezet, miközben a költségek (közlekedés viteldíjak, üzemanyagár stb.) folyamatosan növekedtek. A jelenlegi magyar gazdasági helyzetben ezt a megoldást az ET. kifejezetten üdvözli.

Kiadási oldalon javasoljuk, hogy a Közalapítvány vizsgálja meg, hogy a tervezés során kihasználta-e a körülmények által megkövetelt költségtakarékos gazdálkodás valamennyi lehetőségét. Gondolunk itt például a honlapfenntartás költségeire (ezen a piacon rendkívül erős verseny uralkodik, elképzelhető olcsóbb, de hasonló minőségű szolgáltató megbízása), valamint a Parlamenti Figyelővel kapcsolatos kiadásra, hiszen az OGY határozatai online figyelemmel kísérhetők.

Meggondolásra javasoljuk a gazdálkodási terv írásos cash-flow tervvel történő kiegészítését, amely a döntéshozókat egzaktan tájékoztatná a kuratórium éves finanszírozhatóságáról.

Budapest, 2008. január 15.

Dr. Bencze Izabella

Et elnök

Kapcsolódó állomány(ok)
ÁllományÁllomány méret
Download this file (PDF307pxpvwzjtxitdhwjafoii.pdf)Ellenőrző Testület véleménye az MRKA 2008. évi gaz…37 kB