Menu
M1 logo M2 logo Duna logo Duna World logo Kossuth logo Petőfi logo Bartók logo

Szolidaritás a közmédia megtámadott újságírójával

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának Elnöke szolidaritását fejezi ki a közmédia megtámadott újságírójával.

A munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét - hangzott el az M1 aktuális csatornán kedden délelőtt. Tájékoztatásuk szerint Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: ''most hazudj!". A műsorvezető - mint mondták - a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul.

''Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a munkánk miatt fizikai bántalmazás érhet bennünket, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát''' - hangsúlyozták az M1 aktuális csatornán.

 

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége tiltakozását fejezte ki a közmédia munkatársát ért támadás miatt

A MEÚSZ kedden az MTT-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a szólásszabadság lehetőséget ad arra, hogy akár az újságíró munkáját is kritika érje, de semmi sem magyarázza az erőszakot. A MEÚSZ elutasít mindenfajta erőszakos megnyilvánulást. amit újságírók ellen követnek el - szögezte le a szervezet, amely egyúttal felkérte a magyarországi médiában dolgozó kollégákat, a magyar és nemzetközi újságíró-szervezeteket, csatlakozzanak tiltakozásukhoz, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset. 

Az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt számoltak be arról, hogy a munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét. Tájékoztatásuk szerint Borsa Miklóst Ba1atonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: ''most hazudj!''. A műsorvezető - mint mondták - a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap később közleményben tudatta, hogy a támadás szombaton történt Balatonfüreden. 
 
Forrás: KSZKA, MTI